MedTech Week Sverige 14-21 juni 2017

MedTech Week 2017

I juni varje år firar vi medicinteknikens betydelse för människor. Initiativet till MedTech Week kommer från den europeiska branschorganisationen MedTech Europe. Evenemanget har en egen webbsite. www.medtechweek.eu.

Årets MedTech Week äger rum i Sverige 14-21 juni 2017 medan resten av Europa firar under kalenderveckan 19-23 juni. 

Det svenska programmet  

En lång rad med organisationer runt om i Sverige planerar aktiviteter under den svenska MedTech Week. Det blir en blandning av öppna seminarier och evenemang för speciellt inbjudna. Dessa aktiviteter kommer att ske från Lund i söder till Umeå i norr. Länkar till inbjudningar och rapporter kommer att publiceras här under maj och juni. 

  • 14 juni Uppsala
  • 15 juni Umeå 
  • 15 juni Göteborg
  • 16 juni Linköping
  • 20 juni Lund


Medicinteknik - Nyckeln till framtidens hälsovård och en motor för global attraktion och tillväxt! 

I Umeå bjuder CMTF på en blandning av intressanta föredrag och mingel där du får chans att träffa innovatörer från regionen. Ta chansen att uppdatera dig om senaste nytt. 

Tid och plats: 15 juni 2017 kl 13-17 på Rex i centrala Umeå. Läs mer och anmäl dig via Eventbrite


Hur kan ny teknik ge dig bättre hälsa och vård? 

Med inspiration från Skavlan bjuder Linköpings universitet och Region Östergötland in till talkshow. Alla med intresse för vård och hälsa är varmt välkomna!

Tid och plats: 16 juni 2017 kl 09.30-12 på universitetssjukhuset i Linköping. Läs mer och anmäl dig hos Region Östergötland


Learn how your company can benefit from the advanced research tools at MAX IV and ESS 

Speciellt för R&D-chefer, projektledare och specialister från industrin ordnar Swedish Medtech tillsammans med Medtech4Health och Innovation Skåne en eftermiddag på MAX IV och ESS. Det blir presentationer och mingelmöjligheter. Presentationerna sker på engelska. 

Tid och plats: 20 juni 2017 kl 14:00 - 17:00 på MAX IV strax utanför Lund. Det finns ett begränsat antal platser och föranmälan är obligatorisk. Kontakta Malin Hollmark (Malin.Hollmark [at] swedishmedtech.se) för hela programmet och anmälan senast 10 juni.